4 Typ av temperament och hur de manifesteras hos män

Karaktären förändras, temperament – en individuell typ av nervsystem som är inneboende i oss från födseln – nej. Om hur fyra typer av temperament: Sanguine, Choleric, Melankolic and Phlegmatic – visas hos män, säger psykolog Alexander Shakhov.

Temperament kan definieras som "psykos". Om kroppen är formen på kroppen som vi fick från föräldrarna: tillväxten, bredden på bäckenbenen (liksom längden på näsan, ögonens färg och så vidare), sedan psykos – samma ”Arv”, bara i strukturen för den mentala strukturen. Temperament ges av naturen, och det kan bara justeras av karaktären.

Temperamentstyper öppnades av Hippokrates, och sedan slutfördes många teorin: från den antika romerska läkaren och filosofen Galen till den ryska akademikern Pavlov. Det finns många metoder för teorin om temperament inom psykologi, men vi kommer att analysera de mest praktiska, även om det är något förenklat.

Typer av temperament skiljer sig åt i två kriterier: hastigheten för känslomässiga reaktioner och området för dessa reaktioner – utanför eller inuti.

1.Sangvinisk

Hans reaktioner är snabba och flyter utanför. Känslor förändras snabbt och uttrycks ljust: skratt, tårar, levande ansiktsuttryck, gester. Sanguine kännetecknas av en positiv attityd. Detta är lätt, livligt temperament: om sådana människor blir förolämpade, förlåter de lätt. Ofta sanguine – ganska ytlig, fastställer snabbt sociala kontakter, men kan inte uppleva djupa känslor under lång tid.

Sanguine-male-aergetisk, positiv, lätt, romantisk, vanligtvis inte särskilt praktisk, konstnärlig, med ett snabbt tal och ett leende i ansiktet. Han kan bli kär i lätt och brådskande och sedan också bli bortförd så snabbt. Samtidigt kommer känslorna från den övergivna kvinnan att vara helt obegripliga för honom: ”Varför gråta? Runt full av andra män!"

Det är roligt med sådana män, lätt, de är förtjust i, mobila, kreativa, öppna, men inte alltid kan hålla lojalitet. De måste lära sig stabilitet och praktiska, utveckla empati – ta hänsyn till andra människors känslor.

2.Kolerisk

Hans känslomässiga reaktioner är långsamma, flödet utanför. Dessutom betyder "långsam" inte trög: bara att byta från känslor till känslor är mycket svårare än det för sanguine. Om kolera är förolämpad, så länge, om den är arg, tar han sig till rabies.

Koleraen "fastnar" i känslor, det är svårt för honom att växla, eftersom känslorna är starka, djupa, uttalade, ofta negativa. Om kolera älskar, då med galen svartsjuka, om han hatar, så till slipning av en tandig. Det är svårt för honom att lita på andra, men om han litar på, utan att titta tillbaka.

Sanguine kokar lätt och svalnar, och kololeren kokar långsamt inuti, exploderar och lämnar sedan länge

Det största problemet med koleraiker är bristen på kontroll över känslor. Sådana människor bör lära sig att begränsa sig själva, vara flexibla, lyssna på andra, inte ge efter för känslomässiga impulser.

Holeriska män-aktiva, karismatiska, emotionella, benägna till starka känslor och avgörande gärningar, hänsynslösa, ihållande (eller till och med ihållande), vinkande, hämndfulla. Om de är med dig – du är bakom en stenmur, om du inte är lämplig mot dig.

Ofta är koleraiks och sanguine förvirrade på grund av likheten mellan känslomässiga reaktioner. Skillnaden är i djupet av känslorna: de sanguine kokar lätt och svalnar, och Chleriken kokar långsamt inuti, exploderar och lämnar sedan länge.

Hemligheterna för att lugna kololeriska

Eftersom Chlerik långsamt växlar från känslor till känslor, förändras inte hans humör inte snabbt. Om han är arg eller förolämpad, förvänta dig inte att han snabbt kommer att få ett gott humör, förlåta dig och sätta den i en armar, som den sanguine gör – han behöver tid att svalna, kloka.

Berätta en arg kolera: ”Jag är ledsen att det hände. Du har rätt, jag vill diskutera detta med dig lite senare "och lämna honom i fred. Vänta inte på att han ber dina ursäkter omedelbart. Kanske kommer han till och med att skylla på dig. Han behöver tid för att lugna sig. Efter 10-30 minuter kommer han att kunna lugnt diskutera situationen.

Det första misstaget – bebrach the Cholera att han inte accepterar en ursäkt omedelbart: ”Tja, jag ber om ursäkt! Att du fortsätter?!»Kom ihåg att kolera kan inte snabbt växla. Han är som en ånglokomotiv: han behöver tid att stoppa.

Det andra bruttofelet – ber inte om ursäkt alls, men vänta på att han svalnar sig själv. En arg och avvisad Chlerik kommer att linda sig ännu mer, och det blir värre.

Algoritmen för att lugna chorern: ber om ursäkt, lämnade honom ensam, väntade, gjorde fred. Ta inte reda på med den choleriska som har rätt och som är skylden medan han är på känslor. Just nu är han helt enkelt inte kapabel till nykter bedömningar. Låt honom lugna sig – då kommer han att kunna prata normalt med dig och erkänna om han hade fel.

3.Flegmatisk person

Emotionella reaktioner – Snabb och inre. Hans känslor är dolda inuti, men det betyder inte att de inte är det! I själen kan flegmatiskt koka, oroa sig, kärlek … men utanför kommer det inte att visa det – det är hans temperament. Från flegmatisk bör du inte vänta på passioner, serenader och riddare exploater (men han är fortfarande kapabel till exploater, men utan pomp, teatralitet).

En sådan person kan verka långsam, ibland dyster och ibland lugn. En flegmatisk man bryr sig långsamt och väntar i vingarna och tar sällan initiativet på sig själv. Men med honom kommer du att vara "som bakom en stenmur". Det är fel att tro att flegmatisk är mer tillförlitlig än en kolera eller sanguin, det är bara långsammare i beslut, i rörelser, i uttrycket av känslor, så intrycket av grundlighet, soliditet, myndighet och till och med visdom skapas. Med flegmatisk är "tyst familjens lycka" möjligt, men det kan vara väldigt tråkigt med det.

Sanguine och Choleraiks beundrar flegmatisk uthållighet och lugn generisk cialis. Det verkar för dem att framför dem Stirlitz, som håller sina tankar och känslor under kontroll. Men flegmatiska människor avundas själva känslomässighet och kreativa impulser av koleraiker och sanguine, deras liv "till fullo".

4.Melankolisk

Hans känslor är inne och växlar långsamt. Stängd, lätt sårbar, subtilt känsla, trögt reagerar externt, är melankolisk benägen att "hålla" i negativa känslor under lång tid. Melancholys är ofta mycket kreativa, bland ljusa representanter – Tchaikovsky, Gogol, Yesenin, Gumilev. Och samtidigt -tvingas till självälgning och till och med självdestruktion (Donkey IA).

I en bekant, lugn atmosfär, känns melankoliken lugn och blir en bra lyssnare, en trevlig samtalspartner, en kreativ person, en trogen vän. Problemet är att han ofta är "utanför" av sin tallrik, och sedan får samtalarna klagomål, stönor, bebrejder, förbittring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *